National geospatial data fund

Workshopul cu genericul ”Hărți liniare pentru dezvoltarea Infrastructurii Naționale de Date Spațiale”, dedicat finalizării proiectului

Pe data de 20 noiembrie 2019 cu suportul Autorității de Cartografie a Norvegiei Kartverket, a avut loc Workshopul cu genericul ”Hărți liniare pentru dezvoltarea Infrastructurii Naționale de Date Spațiale”, dedicat finalizării proiectului.
Harta liniara este creată cu suportul Guvernului Regatului Norvegiei prin Autoritatea de Cartografie al Norvegiei Kartverket. Scopul proiectului este satisfacerea ramurilor economiei naționale cu hartă digitală, creată în baza imaginilor Orthophoto 2016. La momentul actual, Republica Moldova este acoperita in masura de 60% cu acesta hartă, așa cum este prevăzut în acordul încheiat între Agenția Relații Funciare și Cadastru și Kartverket.
Line map este hartă liniară, care conține în sine elementele de bază a hărții topografice și poate servi ca referință pentru crearea hărților de diferite tematici, ceia ce, prin urmare, va contribui la dezvoltarea Infrastructurii Naționale de Date Spațiale (INDS). La moment, utilizatorul de bază a Hărții este Agenția Servicii Publice. În cadrul proiectului finanțat de Banca Mondială (Land Registration, Valuation and Local Taxation project, P161238), drept bază pentru lucrările de înregistrare masivă va fi Harta Liniară, care va fi utilizată de executanți, ceia ce va simplifica și optimiza procesul lucrărilor.
Aceasta hartă poate fi usor accesată de oricine prin intermediul serviciilor rețea (WMS). Produsul este disponibil pe următoarele resurse:
1) Geoportalul INDS:
http://geoportalinds.gov.md/geonetwork/…/eng/catalog.search…
2) Geoportalul tematic al Î.S. INGEOCAD:
https://moldova-map.md/mapstore/#/viewer/openlayers/108